Hei

Kjære elskede leser. Du som bruker av tid liv på jorden for å lese det jeg skriver.

Ja hva kan jeg si. Jeg er lykkelig. Jeg er lykkelig for de rødgrønne får fire Nye år- Med min kunnskap om politikk så innebærer valgresultatet at mange mennesker er spart for mye lidelse. Ja som nevnt , om de borgelige hadde vunnet hadde nok utsatte grupper fått det værre. Kjære leser, jeg sier IKKE at alt vil bli fryd og gammen de neste fire år. jeg er ingen drømmer. Den politiske realpolitikk vil nok virke inn.

Men vi slipper en inhuman flykningepolitikk, forværret behandling av trygdete ved at NAV får sine budsjetter kuttet, en forverring av klimaet, som igjen vil medføre at mennesker som jeg og du aldri vil møte kommer til å oppleve kriger, sult, tørke og flom. Osv og osv.

Kryss i taket og takk Gud.

Hva skjedde ?

Jeg holder en knapp på de som sier at Venstre tapte pga av polariseringen mellom de to blokkene. Den samme effekten slo inn over Krf , men i mindre grad. Krf har nok sine kjernevelgere, mens Venstre er et slags borgelig SV, med sitt fokus på miljø og intergrering. Men akkuart som SV velgerne gikk til AP , gikk Venstre velgerne til Høyre, mens mange Høyrevelgere flokket seg om Frp.

Sponheim ga Jens skylden for valgnederlaget. Dette fordi at Jens kommenterte utspillet til Sponheim i Klassekampen , at han ville støtte Jensen. Etter det utspillet ble Sponheim tvunget til å skrive erklæringer som han definitivt IKKE kunne løpe vekk fra etter valget.

Noen kommentatorer sier nå at sentrum er dødt. Carl I Hagen viste sitt sanne ansikt da han på Nrk i går nærmest skrek ut at han ønsket livet av sentrumspartiene SP Krf og Venstre.  Jeg tror at dødsønsket til Hagen kan resultere i at sentrumspartiene velger rødgrønn side ved neste korsvei. Muligens vil Krf gå til høyresiden, men det er mer naturlig at Venstre går til Venstre. Dette fordi partiet V er mer enig i innvandrings og miljøpolikken til venstresiden. Mens Krf er mer på linje med Frp i homospørsmål og Israelspørsmålet. Men det er aber i dette regnestykket også. Om Dagfinn gir seg etter lokalvalget om to år, kan det bety at Hareide overtar lederstolen, og han tilhører rødvinsKrf. Altså den liberale fløyen.

Skjær i sjøen for de rødgrønne

Til tross for valgseier finnes det også skjær i sjøen for de rødgrønne. Ja jeg ser oljenæringen er glad for et sterkt AP. Jeg tror at de har gjort opp regning uten vert. Både SV og SP har sagt NEI til oljeleting i Lofoten Vesterålen. i itillegg er AP splittet på saken. Min spådom er et kompromiss, der avgjørelsen vil taes om fire år, eller at de sier nei. Det er mer sannsynlig at de sier nei enn at de sier ja. Dette er en prestisjesak for SP og SV , og som sagt er AP delt.

Mer urolig ble jeg over overskriften i ABC nyheter. Jens uttalte at Norge må vurdere EU søknad om Island søker. Det vil utløse dødmannsknappen både hos SV og SP.

Så la oss håpe at de ikke skjer.

La oss også håpe at AP ikke blir for selvgod i tiden som kommer. Det var en rødgrønn seier. og jeg tenke meg mange SVsympatisører stemte taktisk for å få mest mulig flertall.

Av frykt for Siv Jensen

Takk til alle dere som stemte Rødgrønt:-) Kos dere i dag. Solen skinner og det er høst:-)

Ellers vil jeg si at det er utrolig deilig å bo i et land hvor IKKE en liten gruppe millionærer/milliardærer skal bestemme hvem som regjerer.

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/politikk/valg09/oljenaeringen-jubler-etter-valget-2908192.html

http://www.abcnyheter.no/node/95819

http://www.nrk.no/nyheter/innenriks/valg/valg_2009/1.6776098

http://www.dagbladet.no/2009/09/15/nyheter/innenriks/politikk/8122864/

Tips oss hvis dette innlegget er upassende