Kjære leser

Denne ukens rett høire erstattes av en bloggrose til regjeringskameratene Storberget og Pølse Hanssen:

“For å forebygge vold og skader som skjer i fylla, vil justisminister Knut Storberget (Ap) og helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) ta fra deg ølen den siste timen på byen.Det er mange store kommuner som har begynt å stramme inn skjenketidene til klokken to. Vi ser allerede nedgang i voldsbruken i kommuner som har gjort det, sier Knut Storberget til VG.

De to statsrådene viser til erfaringer og forskningsresultater som viser at skjenketidene har betydning for omfanget av vold:I Reykjavik på Island ble alle skjenketidsbegrensninger opphevet i 1999. Voldsskader og andre skader behandlet på legevakt i helgene økte med over 30 prosent.I Østfold er skjenketidene i Fredrikstad, Halden og Sarpsborg innskjerpet med en time. Totalt antall legemsfornærmelser og -beskadigelser har gått ned med 16,5 prosent på ett år.Erfaringene fra den brasilianske byen Diadema viste en nedgang i omfanget av drap etter at skjenketidene ble redusert til klokken 23.00.Men statsrådene er usikre på hvordan forslaget vil slå ut i opinionen, bare fire måneder før valget.- For å være ærlig, har jeg, Knut og regjeringen aldri vært i tvil om at dette er riktig å gjøre. Men vi har vært bekymret for hvordan dette vil bli mottatt, særlig blant unge mennesker. Men det ville være feigt ikke å ta lederskap når vi mener at dette er riktig, sier Hanssen.- Dere vil innskrenke personlig frihet for å hindre skader, hvorfor ikke også kutte fartsgrensene kraftig?
- Det gjelder å finne en balanse: Hvor går grensen for regelverk og personlig frihet. Men er det virkelig en alvorlig inngripen i enkeltmenneskets frihet å redusere skjenketidene fra tre til to? spør Hanssen.
Hver fjerde pasient med alvorlig skade i hode-, nakke-, rygg- eller ansikt ved Nevrokirurgisk avdeling ved Oslo universitetssykehus, er alkoholpåvirket, ifølge overlege Rolf Hanoa.”

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=554478

Reaksjonære høire:

I Oslo tok det ikke lang tid før reaksjære høire byråder i Oslo lettet på stumpen og satte i gang å syte:

“Nå reagerer byråd Anette Viig Bryn i Oslo på forslaget, og sier at det kan skape nye problemer.

- Jeg tror ikke dette kommer til å få noe positiv betydning. Vi ser jo at helgebråket i Oslo sentrum oppstår i det alle skal hjem. Og det vil være flere som skal hjem samtidig når det stenger klokken to enn klokken halv fire på natten.”

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.6638297

At politiet i Oslo i lang tid har etterlyst kortere skjenketid for å forebygge vold betyr ingenting for et høire frp byråd som til stadighet klager over volden i sentrum og i den sammenheng etterlyser mer politi fra den rødgrønne regjeringen.  Det bekrefter for meg høiresidens manglende evne til å tenke sammenhenger og logikk. Om det da ikke er næringspolitikk som betyr mest for Høire. For ovennevnte byråd er næringsbyråd. I sedvanlig høirestil betyr penger mer enn mennesker for høiresiden. En annen konklusjon kan ikke trekkes når det er næringsbyråden som uttaler seg. Om det da ikke mangler intelligens. Man trenger ikke være Einstein for å forstå at om man stenger kranene kl 02 fremfor 0330 så får man en og en halvtime mindre å drikke seg full på .

All ære

Til justisminister Storberget og Helseminister Hanssen for avgjørelsen. Mange mennesker vil nå slippe å få ødelagt sine liv pga av unødvendig fyllevold. All ære til at det finnes to fremtredende politikere som har baller til å ta et sånn antipopulistisk standpunkt like før valget.

RESPEKT

Tips oss hvis dette innlegget er upassende