Kjære leser

Ukens Rett høire går til oljefondet.

Sakens Kjerne:

FBI NRK sitt forbrukerprogram, fortalte oss sjåarar at oljefondet investeres sin kapital i miljøfiendlige oljeselskaper i Peru:

“Oljefondet investerer blant annet 2,2 milliarder i det spanske selskapet Repsol YPF som leter etter olje i Peru. De kritiseres sterkt for miljøskader og overgrep mot urfolks rettigheter.Oljefondet har i tillegg investert nesten 1,7 milliarder i det amerikanske oljeselskapet Occidental Petroleum som i over 30 år har tatt ut olje ved elva Corrientes, også det i Peru.

Dette har forårsaket noe av den verste miljøforurensingen verden har sett i Amazonasregnskogen:

  • Regnskogen er full av kulper og bekker svarte av olje. I regntiden flytter forurensningen ut i elvene og spres dermed.
  • En undersøkelse gjort av helsedepartementet i Peru viser at indianerne har skyhøye nivåer av kvikksølv, bly og kadmium i kroppen.

Occidental påtar seg intet ansvar, og har i stedet solgt seg ut. Men rettsaken mot dem pågår fortsatt og oljefondet økte investeringene i Occidental Petroleum i fjor.I tillegg har oljefondet investert nesten 4,8 milliarder i det som Regnskogfondet kaller «regnskogverstinger» “Norge bruker 3 milliarder på å redde regnskogen, men minst 8 milliarder på å ødelegge den.

http://www.nrk.no/programmer/tv/fbi/1.6566607

Etikkens verdi:

Det skal sies at det var den rødgrønne regjering som gjorde det mulig, gjennom etiske retningslinjer, å bruke sin kapitalmakt til å påvirke kapitalen i progressiv retning. Ja det var en henvisning til denne makten at SV sin leder gikk i møte med FBI når de konfronterte henne med denne ondskapen. Men hvor mye verdi har det etiske perspektiv når man ikke bruker den makt man har. Ja kamerater, oljefondet har dype investeringer i Israels okkupasjon av det palestinske folk, uten at oljefondet blir trukket utav disse prosjektene.

I et slikt perspektiv , kamerater, tjener ikke Oljefondets etiske perspektiver til å være annet enn en Potemkinkuliss for kapitalistisk grådighet.

KlasseforræderI:

All den tid denne urett forblir urett og rettferdigheten ikke skjer fulldes, er det intet annet enn klasseforræderi å tjene grovt på andre mennesker sin lidelse. Ja ikke bare andre mennesker, men vår moder jord sin fortapelse.

Rødt kort til  klasseforræderne i finansens gemakker.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende