Kjære leser

Om du har fulgt med på mine sider så har det ikke vært annet enn blogging for Gaza de siste ukene.
Den israelske voldtekten av det palestinske folk har gått så mye innpå meg at jeg har mistet en bloggvenn i kampens hete.
Ja jeg finner det betimelig å avslutte min bloggekampanje for Gaza med ukens rett høyre.

Obama mot høyre:
Kjære leser , i går så kåret jeg USA nåværende president til Ukens røde rose. Men i dette innlegget fortjener han en rett høyre:

Obama fest til 1.2 milliarder:

Mens Obama festet seg inn i presidentembete til prislapp på 1.2 MILLIARDER norske kroner
http://www.dagbladet.no/2009/01/20/nyheter/usa_finanskrisen/barack_obama/obamas_usa/4442460/

ligger Gaza i ruiner. En artikkeloverskrift som fanget mitt hjerte var følgende tekst:

”- Her skal jeg dø
Ali Lattar (84) sover på gata utenfor det utbrente huset i Beit Hanoun. I Gazas betonghauger ligger også håpet om en framtid i ruiner. ”

http://www.abcnyheter.no/node/82147

 Ja mye håp er lagt i Obamas hender, da USA er den eneste stat som kan holde Israel i tømme.

 

Israelske soldater tok seg gjennom Ali Lattars hus. Nå er huset en branntomt og Lattar har ikke noe annet sted å reise. Foto: Andreas H. Lunde / ABC Nyheter

 Og i Norge syter FRP over ikke alle eldre har alenerom på aldersheimen.

Stemmen til Hamas:

Men skal man tro representanter fra Hamas finnes det liten tro på en annen fremtid. Som understreket i et annet innlegg, er det viktig å trekke Hamas inn i fremtiden til Midt-Østen. Denne viktigheten understrekes av Hamas selv:

På tross av at Barack Obama torsdag forlangte alle grenseoverganger til Gazastripen åpnet, kan ikke islamistbevegelsens representant i Libanon, Osama Hamdan, se noen forskjell fra Bushs linje.

Obama har ikke til hensikt å forandre på noe. Det ser ut som om han prøver å gjenta feilene Bush gjorde, som førte til at hele regionen eksploderte, sier Hamdan.
Han peker på at Obama gjentok kravet om at Hamas må slutte å avfyre raketter mot Israel, og hevder at det allerede har skapt problemer for USAs nyutnevnte Midtøsten-utsending, George Mitchell.

– Noen var optimistiske da Mitchell ble nominert til stillingen, men det ser ut til at Obama forsøkte å stikke kjepper i hjulene for ham allerede før han ble utnevnt. Kanskje fordi han ikke skal kunne lykkes, undrer Hamdan.
Hamas-representanten ser heller ikke særlig lyst på framtiden.

– Jeg mener dette er en uheldig start for Obama. Om han fortsetter med denne tonen, vil de neste fire årene vil bli en eneste stor fiasko, spår Hamdan.”
http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/midtosten/article2883490.ece

Andre indikasjoner:
En av nestorene innenfor amerikansk politikk i norsk akademia , (og min sensor ved en tidligere anledning) uttalte dette til ..

"P2-programmet «Sånn er livet» 9. januar i år. I et direktesendt intervju om Israel-lobbyens påvirkning på amerikansk politikk, uttalte Moen:
«Samtidig har han (Barack Obama) utnevnt mange jøder og veldig pro-israelske folk i sin administrasjon. Mange som var med i Clinton-administrasjonen. Det gjør at jeg har lite håp om at det blir noen særlig endring her».

http://www.dagsavisen.no/kultur/article393845.ece

Dette inkluderer Obamas stabssjef:

”Obamas stabssjef, Rahm «Rahmbo» Emanuel er ortodoks jøde. Ifølge The Chicago Sun Times tjenestegjorde han noen uker som frivillig på en israelsk hærbase under Gulf-krigen i 1991.
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2867223.ece
sitat slutt

Ja for om noen VERVER SEG FRIVILLIG TIL DEN ISRAELSKE HÆR ER DET VANSKELIG Å SE HVOR HANS LOJALITET LIGGER.

Change:

Med min kjennskap til amerikansk politikk så har jeg ikke så store forhåpninger til Obama. Jeg tror at Obama var veldig opptatt av å få den makten det er å være i embete som amerikansk president.

Det betyr ikke at han er et dårlig menneske. Men det betyr at han vil kompromisse for å tilegne seg makt. Dette er ingen Martin Luther King som leder en folkebevegelse imot et felles allmennmennesklig mål. Dette er en person som bare har realisering av seg selv som mål.

Som da han foran den amerikansk-israelske lobbyen AIPAC, i en direkteoverført tale, under nominasjonsstriden med den israelvennlige senatoren Hillary Clinton, gikk lengre enn henne og utropte Jersualem som Israels hovedstad. Jerusalem som er et delvis okkupert område.

http://no.wikipedia.org/wiki/Jerusalem

For meg var denne uttalelsen et uttrykt for hvor langt denne personen ville gå for å nå sitt personlige mål om makt.

I så tilfelle at jeg skulle ta feil , kan det virke som Obama går i fotsporene til en av USA mest underkjente presidenter.

Da Lyndon B Johnsen, førte sin interne ”krig mot fattigdom” , var han åpenhjerte nok til å si at denne krigen bare var mulig fordi han førte en krig mot kommunismen i Vietnam.
(Kilde: William Chafe: the unfinished journey…)

Ja litt dumt blir det når Obama sier at han vil trekke styrkene ut av Irak , for å konsentrere styrkene I Afghanistan. Akkurat som det ikke er nok menn ( og kvinner) med våpen i hånd i Afghanistan.

En amerikansk Gorbatsjov:

Det USA trenger er en amerikansk Gorbatsjov. En som ruster ned, sørger for at egen befolkning får rettferdighet, slutter å krige og en som setter ting på plass og slutter å støtte apartheid staten Israel, med politisk støtte og milliardoverføringer. Bare da kan palestinas folk få fred. Bare da kan verden gå inn i en ny vår.

Bare da kan Ali Lattar fra Gaza , se håpet.

 

NB

Idag innrømmet Israel at de har brukt hvit fosfor , og som er ulovelig å bruke mot sivile pga av skadene de påfører

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article2886721.ece

Og fremdeles innser ikke enkelte VGbloggere Israel sin ondskap….

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende